Op 1 februari 1973 kon men in Etten-Leur rond de klok van 11.00 uur getuige zijn van een viertal optochten van KSE-leerlingen die door de straten trokken.
Zij waren aanwezig geweest bij het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur aan de Stijn Streuvelslaan. De afkorting ‘KSE’ werd destijds nog niet gebruikt, dat kwam enkele jaren later. Toen was het nog heel eenvoudig ‘Scholengemeenschap’, en de man aan het hoofd van de schoolleiding Tiny van den Dungen werd nog niet betiteld als rector, maar werd nog directeur genoemd. Na afloop van de happening in mist en modder aan het bouwterrein aan de Stijn Streuvelslaan trokken de leeringen in vier optochten elk naar hun eigen locatie: de brugklassers naar het brugklasgebouw aan de Kerkwerve, de Mavoleerlingen naar de Poppelaan, de bovenbouw leerlingen naar de statige gebouwen aan de Bisschopsmolenstraat, en de kweekschoolstudenten naar het gebouw van de Pedagogische Academie Het Withof daarnaast.
Het was alles bij elkaar een haast carnavalesk gebeuren: veel leerlingen waren verkleed, er waren poppen van ooievaars en mammoeten (destijds het symbool van de onderwijs vernieuwende Mammoetwet en uiteraard ook een verwijzing naar het KSE-schoolblad Slurfje) , kinderwagens gevuld met grote kartonnen beschuiten met muisjes, en een kinderwagen waarmee ‘de eerste steen’ meegevoerd werd. Alles in het teken van de geboorte van een nieuwe school!
Vanaf dat moment wist Etten-Leur dat op de hoek van de Stijn Streuvelslaan en de Guido Gezellelaan een nieuw onderwijscomplex zou verrijzen!
En als klap op de vuurpijl: in september van dat jaar 1973 zou ik aan het begin van het schooljaar 1973-1974 als jong pas afgestudeerd docentje Tekenen mijn debuut maken op ‘de Scholengemeenschap’!