De nieuwbouw van de KSE werd op 31 januari 1975 officieel geopend door de toenmalige staatssecretaris van onderwijs Antoon Veerman. De aula van de splinternieuwe KSE zat bij die gelegenheid tjokvol: 600 genodigden waren aanwezig waaronder burgemeester Oderkerk die als cadeautje een vleugel meebracht.
De staatssecretaris had ook een (ander soort) vleugel bij zich: de toestemming om nog een leshuis bij het zojuist opgeleverde complex te bouwen omdat het net geopende gebouw alweer te klein bleek voor de meer dan 2000 leerlingen.
Dit alles werd bekend gemaakt tijdens het officiële gedeelte van deze bijeenkomst waarbij behalve de burgemeester en de staatssecretaris ook voorzitter van het bestuur Frans Twaalfhoven en uiteraard een trotse rector Tiny van den Dungen het woord voerden.
Namens de leerlingen hield Brigitte Goderie een toespraak: knap werk van deze leerling om tot zo’n gezelschap welsprekend en onbevangen te speechen.
Na al deze toespraken voerden leerlingen het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte ballet ‘Licht en schaduw’ op. Het ‘poëtisch libretto‘ voor deze dans kun je hieronder lezen en is waarschijnlijk (aan de voor mij herkenbare schrijfstijl te zien) geproduceerd door zuster Guiseppo, voormalig hoofd van de MMS.
Na de openingszitting in de aula begaf het grote gezelschap zich naar de foyer en de centrale hal waar elke vaksectie zich presenteerde. Van deze expositie zijn hieronder wat foto’s te bekijken.
Speciale aandacht voor de wijze waarop de sectie wiskunde zich presenteerde met een fraaie fotoreeks van Broeder Franciscus, in die jaren de schoolfotograaf. Van linksboven naar rechtsonder kijkend zie je Paul Eijgendaal,Aad Arkesteijn,Leo van der Vorst, Gerrit Broeders, Kees van Deursen, Kees van Loon, Peter Lavrijsen, Ad Mies, Broeder Franciscus, Huub Delahaye en Piet van Sprundel. Heel opmerkelijk is de versie van deze fotoreeks die na de festiviteiten in schoolblad Slurfje verscheen.
Zonder Photoshop had men met tekenstift, schaar en lijmpot voor een ‘origineel’ alternatief gezorgd waarbij je je kunt afvragen of het allemaal wel even subtiel gedaan is of in onze tijd wel geplaatst had kunnen worden in een schoolblad. Blijkbaar kon er ‘back in the seventies’ best wel veel door de beugel….
Zoals op andere foto’s te zien is, was de expo nogal een allegaartje maar dat mocht de pret niet drukken, zeker niet toen na het bezichtigen van deze tentoonstelling en het fonkelnieuwe gebouw, er een uitgebreide feestelijke borrel gepresenteerd werd.
Natuurlijk waren er aansluitend op deze officiële openingszitting nog een groot aantal feestelijke activiteiten voor docenten, leerlingen en ouders. Daarover binnenkort meer, zelfs met bewegende beelden!